A nosztalgia jótékony hatása – Pulzus közvéleménykutatás

Az emlékezet a szervezet azon képessége, hogy tároljon, megőrizzen és előhívjon információkat és élményeket. A visszaemlékezés egy pszichés jelenség, amely gyakran fordul elő, és erős érzelmi hatása van.

Az információ előhívása, azaz a visszaemlékezés során újra konstruálunk korábbi történéseket, ezt hívjuk rekonstrukciónak. A kutatók jelenleg úgy vélik, hogy az emlékezés egy komplex, az agy számos területére kiterjedő folyamat.

A nosztalgia érzései annyiban különböznek bármely más emlékétől, hogy mindig én-relevánsak, azaz csak olyan dolgokról szólhatnak, melyek az adott érzést átélőt személyesen érintik.

De miért jó nosztalgiázni?
Egy southamptoni egyetemen végzett kutatás eredményei szerint, a nosztalgiának hangulatjavító hatása van. A nosztalgiára hajlamos emberek jobban tudják kezelni a halállal kapcsolatos, érthetően negatív érzelmeket, jobban viselik a kritikát, és kevésbé nárcisztikusak.

Kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy válaszadóink mennyire tartják magukat nosztalgikus alkatnak.
A Pluzus felhasználók 70%-a nosztalgikusnak tartja magát.

Te gyakran szoktál nosztalgiázni?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.