Mit tapasztalunk válsághelyzetben? – Pulzus közvéleménykutatás

Nagyjából egy éve kezdődött az új időszámítás, amit pandémiának nevezünk, ami átírta életünk minden területét. Sosem tudhattuk pontosan, mit hoz a jövő; várakozásaink nem álltak még ennyire ingatag lábakon.

A válság az a súlyosan bizonytalan állapot, aminek kimenetele pozitív és negatív is lehet. A köztudatban ez a szó negatív kicsengésű, de válsághelyzetben nem minden esetben szükségszerű az események rossz kimenetele. Ez az állapot érzékeink kiélesedését, gyors állapotfelmérést és döntéshozatalt követel tőlünk. Felélednek az ösztöneink, aminek hatására szervezetünk adrenalint termel, reagálva a külső nyomásra. Egyénenként változik a reakciónk egy ilyen helyzetben. Rövid távon kamatoztatható ez az állapot, hosszútávon azonban nincs jó hatással.

Síklaki István szociálpszichológus, rádiós nyilatkozata szerint, olyan hosszantartó válsághelyzetben, mint amelyet tavaly óta a koronavírus-járvány miatt tapasztalhatunk, egyaránt erősödni szokott az összefogás és az agresszió.

Felmérésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy az elmúlt egy évben, melyiket tapasztalták nagyobb mértékben felhasználóink.

A kérdésre választ adó résztvevők 60%-a inkább agresszív viselkedést tapasztalt a környezetében, a vészhelyzet idején.

Szerinted az agresszió vagy az összefogás jellemezte a koronavírus alatti időszakot?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.