A lovaglás nem lesz része az olimpiai öttusának – Pulzus közvéleménykutatás

A Nemzetközi Öttusa Szövetség bejelentette, hogy a lovaglás már nem lesz az öttusa része a 2028-as Los Angeles-i olimpián, helyére az e-sport kerül. A döntés hatalmas nemzetközi felháborodást váltott ki a sportolók és rajongók körében egyaránt, hiszen egy 112 éve létező hagyományt ír felül.
A bejelentést követően nemzetközi tiltakozás indult, több mint 650 öttusázó lemondásra szólította fel a nemzetközi szövetség vezetőit.

A lövészetből, úszásból, vívásból, futásból és lovaglásból álló öttusa 1912 óta szerepel az olimpiaijátékok programjában. Az évek során egyre rövidebbek lettek a programok, de a sportágak sosem cserélődtek.
A nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága állatvédelmi indokokra hivatkozott a döntés kapcsán, amelyben a Tokiói olimpia televíziós közvetítésén jól látható lóbántalmazás is szerepet játszhatott.
A Pulzus appban felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy mi a véleményük az öttusa olimpiai programjának változtatásárától?

A válaszadók 35%-a nem ért egyet a több százéves hagyomány megtörésével.
Te egyetértesz a döntéssel?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.