Tilos egyes egyszer használatos műanyag fogyasztói cikkek forgalmazása? – Pulzus közvéleménykutatás

A műanyagszemét az egész világon gondot okoz. Jelen van a tengerek több ezer méteres mélységében és a hegyek több ezer méter magas vonulatain egyaránt. A környezetvédők évtizedek óta harcolnak a szeméthegyeket kitevő, egyszer használatos műanyag termékek forgalmazása ellen. Az elkötelezett klímavédelem mellett kiállók célja, hogy minél gyorsabban áttérhessünk egy úgynevezett körforgásos gazdaságra.

A műanyag szívószálak, evőeszközök és több termék forgalmazása már Magyarországon is tilossá vált. Az Európai Bizottság 2019-es direktívája nyomán 2021. július 3-tól hazánkban is tilossá vált egyes egyszer használatos műanyag fogyasztói cikkek forgalmazása (pl. szívószálak, keverőpálcák, evőeszközök stb.)
A Pulzus applikációban felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy az elmúlt 5 hónapban tapasztalták-e a vendéklátóhelyeken a műanyag fogyasztói cikkek eltűnését?

A válaszadók 35%-a már látta hogy kezdenek eltűnni az egyszer használatos műanyag eszközök, de úgy vélik még van mit leépíteni, sajnos helyenként találkozott ilyen termékekkel.

Tapasztaltad az ilyen termékek fokozatos eltűnését a vendéglátóhelyeken az elmúlt hónapokban?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.