A kormánytagok lemondásával elégedett lesz az Európai Bizottság? – Pulzus közvéleménykutatás

Az Európai Bizottság korábban levélben tájékoztatta a magyar kormányt arról, hogy aggályosnak tartja, hogy az alapítványivá szerveződött egyetemek kuratóriumában kormányközeli politikusok töltenek be vezető tisztségeket, és felfüggesztik az Erasmus+ és a Horizon Europe programok finanszírozását.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a korábbi kormányinfón jelentette be, hogy a kormánytagok lemondanak az egyetemi kuratóriumi pozícióikról, miután jelenlétüket kifogásolta az Európai Bizottság.
Radó Péter oktatáskutató szerint az Európai Bizottság nem fog megelégedni ezzel a lépéssel, mert ez még nem garantálja az átláthatóbb gazdálkodást és az egyetemek autonómiáját.

A Pulzus Applikációban felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy vajon az Európai Bizottság számára elegendő lesz-e annyi, hogy a kormánytagok lemondanak az egyetemi kuratóriumi pozícióikról?

A válaszadók 63%-a szerint nem lesz elegendő az Európai Bizottság számára csupán ennyi.

Szerinted a kormánytagok lemondásával elégedett lesz az Európai Bizottság?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.