A tagállamok csatlakoznak majd a Magyarországgal szembeni perhez, amelyet a gyermekvédelmi törvény miatt indítottak? – Pulzus közvéleménykutatás

Európai kampányt indított a Forbidden Colours nevű LMBTQI jogvédő civil szervezet. Arra kérik az uniós tagállamokat, hogy csatlakozzanak az Európai Bizottság Magyarországgal szembeni peréhez, amelyet a gyermekvédelmi törvény módosításai miatt indítottak.

A 2021 júniusi gyermekvédelmi törvényről van szó, amely tágította a pedofil bűnelkövetők elleni fellépés lehetőségeit, és amely szerint tilos olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

A Forbidden Colours jogvédő civil szervezet, aggodalmukat fejezik ki az LMBTQI+ embereket hátrányos helyzetbe hozó intézkedés miatt, valamint úgy vélik, hogy az sérti a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint fognak-e csatlakozni a tagállamok az Európai Bizottság Magyarországgal szembeni peréhez?

A válaszadók 52%-a szerint, néhányan csatlakozni fognak 20% viszont úgy véli minden tagállam csatlakozik majd és ki áll a gyermekvédelmi törvény módosításai ellen.

Szerinted a tagállamok csatlakozni fognak?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.