A 2036-os nyári olimpiai játékok rendezési jogáért versenybe kellene szállnia Magyarországnak? – Pulzus közvéleménykutatás

Egy világszintű sporteseménynek, főként az olimpiának óriási sportértéke, presztízsnövelő hatása van. Azonban ahhoz, hogy egy város elnyerje a rendezés jogát, számos feltételnek kell megfelelnie. 2015-ben került bejelentésre, hogy Budapest pályázik a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A támogatók a város fejlődésére, az 1100 milliárd forintos nemzetgazdasági pluszbevételre hivatkoztak.

Az ellenzők szerint az olimpia nagyon jó lenne, csak nem állunk készen a finanszírozására. Idén januárban újra felmerült ez az ötlet, amelynek az apropóját az adta, hogy Magyarország visszalépett a női kézi Eb rendezésétől, de ezzel szinte egy időben röppent fel a hír, hogy Fürjes Balázs a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint Budapest még sohasem állt olyan közel az olimpia megrendezés lehetőségéhez, mint most. Ezért a kijelentéséért aztán a sajtóban kapott hideget-meleget.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy szerintük az első lehetséges, 2036-os nyári olimpiai játékok rendezési jogáért versenybe kellene szállnia Magyarországnak? A válaszadók 11 százaléka támogatja a pályázatot, további 9 százalékuk inkább támogatja. 21 százalék inkább ellenzi, és 53 százalék elutasítja azt, hogy pályázzunk a 2036-os olimpia megrendezésére. A kérdezettek 6 százaléka nem foglalt állást a kérdésben.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.