Elégedett vagy a jelenlegi háziorvosi ügyeleti rendszerrel? – Pulzus közvéleménykutatás

Nagyjából túl a koronavírusjárvány okozta sokkon, benne az influenza szezonban, egyre többen keresik fel háziorvosukat. Januárban lépett életbe az a kormányrendelet, amely megreformálja az orvosi ügyeleti rendet Magyarországon. A „próbaüzem” Hajdú-Bihar vármegyében van, és a cél az, hogy 2023 végére az egész országban az új rendszer szerint működjön az ügyeleti orvosi ellátás.

A változás lényege, hogy a korábbitól eltérően az Országos Mentőszolgálat fogja szervezni ennek a feladatnak az ellátását, illetve a jelenleg még elérhető ügyeleti pontok harmada meg fog szűnni.

Ennek apropóján arról kérdeztük a Pulzus felhasználóit, hogy elégedettek-e a jelenlegi háziorvosi ügyeleti rendszerrel? A válaszadók 14 százalék teljes mértékben elégedett, 31 százalékuk inkább elégedett a jelenlegi rendszerrel. A kérdezettek 19 százaléka inkább nem, míg 15 százaléka egyáltalán nem elégedett ezzel. 18 százalék úgy nyilatkozott, hogy nem szokta igénybe venni az ügyeleti rendszert, 2 százalékuk más miatt nem tudja megítélni ezt, és további 1 százalék nem kívánt nyilatkozni ebben a kérdésben.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.