Víztakarékosság – Pulzus közvéleménykutatás

A Földön 2,1 milliárd ember nem jut elegendő tiszta vízhez. Minden percben meghal egy újszülött a tiszta víz és a nem higiénikus környezet miatt. Minden második percben egy öt év alatti gyermek is életét veszti olyan betegségben, amelyet a piszkos víz fogyasztása okozott” – írja a Water Aid segélyszervezet ijesztő statisztikájában

Az elmúlt 150 évben a Föld népessége közel megtízszereződött, a mai 7,6 milliárd fő 2050-re elérheti a 9,8 milliárdot.
Becslések szerint 2050-re ötmilliárd embert érinthet a vízválság, ami a Föld népességének felét jelenti majd – publikálja a World Water Development – Report című jelentésében. A vízháború már nemcsak sci-fi regények kitalációja, nagyon is komolyan kell venni, napjainkban már biztonságpolitikai szakértők publikációiban is megjelennek felmérések, a témával kapcsolatban.

Jelenleg a világban már 60 százalékkal kevesebb édesvíz van, mint 50 évvel ezelőtt.

A Pulzus kutató felhasználóit most a víztakarékosságról kérdeztük.
A válaszadók 70%-a többnyire odafigyel a vízhasználatra, és próbál minél kevesebb vizet pazarolni.
Te odafigyelsz arra, hogy minél kevesebb vizet használj?
2050-re ötmilliárd ember szenvedhet majd vízhiánytól,

Te hogyan takarékoskodsz a vízzel?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.