Vajon miért nem adott el a kormány a 17 ezer lélegeztetőgépből? – Pulzus közvéleménykutatás

Vajon miért nem adott el a kormány a 17 ezer lélegeztetőgépből? - Pulzus közvéleménykutatás

A kormány közel 17 ezer lélegeztetőgépet szerzett be összesen 300 milliárd forintért a baráti cégeknek sokmilliárdos extraprofitot termelő módon a három évvel ezelőtti Covid-járvány idején. Akkoriban viszont a legrosszabb vészforgatókönyv esetén sem számoltak egyszerre 8500-nál több olyan beteggel, akit géppel kell volna lélegeztetni. A beszerzés már akkor is furcsa volt, leginkább azért, mert közvetítőcégeken keresztül folytak az üzletek; a cégek között voltak olyanok is, amelyekből több milliárdos hasznot vettek ki a tulajdonosai, majd ezek után meg is szüntették őket. Azóta egyetlenegy darabot sem adott el a kormány javarészt Kínából megvásárolt lélegeztetőgépek közül. A Pulzus App-ban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy vajon miért nem értékesített egy darabot sem a kormány, a vírus idején megvásárolt lélegeztetőgépek közül? A válaszadók 63,3%-a gondolja úgy, hogy azért nem kerületek eladásra mert nincs, aki megvegye annyi pénzért. 14,6% szerint a nem is akarták eladni, mivel szükség van rá a korházakban.

Te mit gondolsz szerinted miért nem adtak el lélegeztető gépeket?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.