Legyenek-e nyilvánosak a fizetések? – Pulzus közvéleménykutatás

Legyenek-e nyilvánosak a fizetések? - Pulzus közvéleménykutatás

A nemek közötti bérkülönbség az észlelt vagy dokumentált különbséget jelenti, amely a férfiak és nők közötti átlagbérben vagy jövedelemben mutatkozik meg. Ez a jelenség sok országban és iparágban előfordul, és azt mutatja, hogy általában a férfiak magasabb fizetést kapnak ugyanazért a munkáért vagy ugyanazon képességekért és tapasztalatért, mint a nők. A nemek közötti bérkülönbségek számos tényezőből eredhet, azonban legtöbbször diszkriminációra vezethető vissza. Ugyanis sajnos sok esetben a nőket vagy más kisebbségi csoportokat alacsonyabb fizetéssel jutalmaznak ugyanazért a munkáért. A Bérfeszültségek és átláthatóság hiánya miatt a legtöbbe munkahelyen nem nyilvánosak a bérek, és ez megnehezíti a nemi bérkülönbségek azonosítását és megvitatását. Az elmúlt években sok országban szigorúbb jogszabályokat vezettek be a nemek közötti bérdifferencia csökkentése érdekében. Emellett a tudatosság növelése és az egyenlőségi kezdeményezések is hozzájárulhatnak a probléma kezeléséhez. A nemek közötti bérkülönbségről szóló diskurzusban gyakori felvetés a fizetések nyilvánossá tétele. A Pulzus applikációban most arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy szeretnék-e tudni, mennyit keresnek kollégái? A válaszadók 41%-a szerint a fizetéseknek nyilvánosnak kellene lennie, 20% gondolja úgy, hogy ne legyen nyilvános, de titokban azért szeretné tudni, ki mennyit keres. Míg 33% nem szeretné tudni kollégái fizetését, és nem is volna jó, ha nyilvánosak lennének ezek az információk.

Te mit gondolsz? Legyenek nyilvánosak a fizetések?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.