Vajon meddig lehet tartani a hatósági árszabályozást? – Pulzus közvéleménykutatás

Világszerte magas inflációval találkozhatunk. A magyar kormány, azért, hogy a hazai inflációt valamilyen szinten féken tartsa hatósági árbefagyasztást alkalmaz néhány alapvető élelmiszerre, az üzemanyagra, egyes banki hitelekre, illetve a rezsiárakra.

A kiskereskedelmi árrögzítés vitatott kérdés a közgazdasági elméletben. Évezredek óta próbálkoznak politikusok az árrögzítéssel, több-kevesebb sikerrel. Egy azonban biztos, hogy a magyar lakosságra, állami szabályozás nélkül, a piaci árak emelkedése miatt még nagyobb nyomás nehezedne és egyre nagyobb pénzügyi bizonytalansággal nézhetne szembe.

A kilátásokat illetően az ár limitek sorsa kérdéses, meghosszabbítása a már amúgy is emelkedett inflációs periódus további elnyújtását eredményezi.

A Pulzus applikációban felhasználóinkat az árstoppról kérdeztük.
Szerettük volna megtudni, hogy mit gondolnak, vajon meddig lehet az árak szabályozásával fékezni az inflációt, úgy, hogy az ne okozzon jelentős gazdasági károkat?

A válaszadók 48%-a szerint jobb lett volna, ha nem vezeti be az állam a jelenlegi árkorlátozásokat.

Szerinted meddig lehet tartani az árstoppot, hogy ne okozzon nagy kárt a gazdaságban?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.