Természetvédelmi területeken is engedélyezett a tarvágás – Pulzus közvéleménykutatás

A kormány megváltoztatta a fakitermelés szabályait. A héten megjelent kormányrendelet felfüggeszti az eddigi természetvédelmi szabályokat a fakitermelés érdekében.
Az eddigi szabályok az élővilág zavartalan működését voltak hivatottak biztosítani, de mostantól a természetvédelmi területeken is engedélyezett a tarvágás. Mivel a rendelet gyakorlatilag kikapcsolta a természetvédelmet, minden az erdészek szakmai felelősségérzetén múlik.

Mindezidáig az erdészeti hatóság határozhatta meg, hogy egy erdő faállományt alkotó fafajok jellemzői, egészségi állapota alapján mikor tekinthető vághatónak, mostantól az állami erdőkben ez már csak ajánlásnak számít. Szóval a fiatalabb erdők is kitermelhetőek. A kormány azt akarja, hogy ahol lehet kályha- és kazánprogrammal váltsák ki a gázfűtést.

A Pulzus applikáció felhasználóinak körében az új fakitermelési szabályokkal kapcsolatban végeztünk kutatást. Kíváncsiak voltunk egyetértenek-e az új fakitermelési szabályokkal?
Te egyetértesz a természetvédelmi területeken is engedélyezett a tarvágásokkal?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.