Szivároghat egy kínai atomerőmű? – Pulzus közvéleménykutatás

Kína a világ egyik legnagyobb atomenergia-fogyasztója. A Nukleáris Világszövetség iparági szervezet adatai szerint az országban 50 reaktor működik és további 18 felépítése van tervben.
A kínai Tajsan erőmű egyik reaktora 2018 decemberében, a másik pedig 2019 szeptemberében kezdte meg működését. Mindkettő új típusú, európai nyomottvizes reaktor, amelyek közül jelenleg egyet Franciaországban, egyet pedig Finnországban építenek.

Egy amerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy az atomerőművet üzemeltető francia Framatome „közvetlen radiológiai veszélyről” értesítette az amerikai energiaügyi minisztériumot.
Miszerint a Tajsan atomerőmű közelében szivárgást érzékelt a francia társtulajdonos. Az illetékes kínai hatóságok tagadnak, ugyanakkor a bezárás elkerülése érdekében a kritikus sugárzási határértéket megemelték a környéken, hogy ne kelljen leállítani az erőművet.
Kutatásunkban arról kérdeztük a Pulzus felhasználóit, hogy tartanak-e egy a csernobili eseményekhez hasonló atomkatasztrófa bekövetkeztétől?

A válaszadók 37%-a inkább igennel ragált, 30% jelölte, hogy igen tart tőle, míg csupán 21% gondolja úgy, hogy nem kell félnie ilyen eseményektől.

Te tartasz attól, hogy bekövetkezhet egy újabb atomkatasztrófa?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.