Atomo – a létrehozott, mesterséges kávé – Pulzus közvéleménykutatás

Ha tenni akarunk a pusztító erdőtüzek, a növekvő tengerszint, a melegrekordok, vagy az elsivatagosodás ellen, át kell alakítania a világ élelmezését.

Egy felmérés alapján az étcsokoládé és a kávé előállítása az egyik legmagasabb környezet szennyezéssel járó termék. A döntően Elefántcsontparton és Ghánában termesztett kakaóbabnak, amelyből a csokoládé készül – az esőerdők kiirtása miatt nagy az ökológiai lábnyoma. A kávénál ennek az az oka, hogy kifejezetten nagy mennyiségű nitrogénalapú műtrágyát használnak a termesztéséhez.
Egy kilogramm étcsoki előállítása közel 19 kilogramm üvegházhatású gáz kibocsátásával jár, míg ugyanennyi kávé több mint 16 kilogrammal terheli meg a környezetet.

Atomo névvel hoztak létre a kávébabot, amely nem látott kávét. A koffeint is tartalmazó kávépótló főként napraforgómag-héj és dinnyemag felhasználásával készül és előállításának jóval kisebb ökológiai lábnyoma van, mint a hagyományos kávétermesztésnek.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük vásárolnának-e a hagyományos élelmiszerek helyett, kifejezetten fentarthatóság céljából létrehozott az Atomo névre hallgató kávéhoz hasonló „pótló” termékeket?
Kutatásunkból kiderült, hogy a válaszadók 42%-a nem, 32% azonban bár még nem vásárolt hasonlót, de szívesen kipróbálná a mesterségesen létrehozott „pótló” termékeket.

Te vásárolnál hagyományos élelmiszerek helyett, „pótló” termékeket?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.