Számítógéphasználat hatással van a szövegértésre? – Pulzus közvéleménykutatás

Az UNESCO adatai alapján legalább 773 millió embernek nincs alapvető írás, olvasási készsége a világon, a magyar adatok nem ennyire rémisztőek. A Magyar Olvasástársaság elnöke szerint ugyanakkor van mit tenni itthon is, igenis kihívást jelent az írásbeliség, legalábbis annak funkcionális használata bizonyos korosztályokban, esetekben.

A gyerekek az iskolában megtanulna írni-olvasni, de ezt a képességet a gyakorlatban sajnos sokan nem tudják sikeresen átültetni. Később elég komoly problémát jelenthet a munkavállalás során, körülbelül egyharmaduknak gondot jelent ez a képesség hiány
A Magyar Olvasástársaság elnöke szerint ez egy össztársadalmi feladat és kihívás, hiszen ennek a készségnek a hiánya, mind a magánéleti boldogulást, mind a munkaerőpiacon való elhelyezkedést negatívan, hátrányosan érinti.

A Pulzus kutatásában most arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon a számítógéphasználat hatással van-e a szövegértésre?

A válaszadók 67%-a szerint igen, míg 16% szerint egyáltalán nem befolyásolja.
Szerinted hatással van a szövegértésre a számítógéphasználat?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.