Fizetőeszköz a bitcoin? – Pulzus közvéleménykutatás

Egy latin-amerikai országban, El Salvadorban indult el egy állami pénzügyi alkalmazás, a „Chivo” amely technikailag is hivatalos fizetőeszközzé teszi a világ első számú kriptovalutáját, a bitcoint.
Az új szabály szerint a bitcoinnal is lehet majd adót fizetni vagy bankkölcsönt kihelyezni, azonban a fizetéseket továbbra is dollárban folyósítják.
Ezzel a pénzügyi megoldással, az apró állam korábban soha nem látott lépést hajtott végre a globális pénzügyi rendszer történetében.

A bevezetést a 6.5 milliós országban nem mindenki nézte jó szemmel. Több zavargás és tüntetés volt már azóta az országban, mert sokan úgy vélik az állam vezetése nem járt el körültekintően és megfelelően az új valuta bevezetése során.

A Pulzus applikációban most arról kérdeztünk benneteket, hogy elképzelhetőnek tarjátok-e ezt a lépést Magyarországon is?
Vajon lehetne itthon fizető eszköz a kriptovalutából?

A Válaszadók 40%-a egyáltalán nem tartja ezt lehetséges megoldásnak.

Mennyire tartod elképzelhetőnek, hogy itthon is fizetőeszközzé teszik a kriptovalutát?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.