Stresszhelyzetben az egészségtelen ételeket kívánjuk – Pulzus közvéleménykutatás

A stressz és az evés sokaknál kéz a kézben jár. A stressz már a mindennapjaink szerves részévé vált, és a legtöbb ember megtanult együtt élni vele. Mindenkinek megvannak bevált feszültségoldó technikái: a zenehallgatás, az edzés, jóga – és persze az evés.

Az idegeskedés stresszhormonokat termel, ennek hatására a legtöbb esetben megnő az étvágyunk. Az impulzusok következtében általában olyan ételeket kívánunk, amelyek gyorsan elégedettség-érzéshez juttatnak minket, vagyis a gyors hizlaló, mű-kajákat.
Ez a menekülőútvonal egyszerűen azért, mert könnyen és gyorsan – ám csak ideiglenesen – oldja a feszültségünket.

Ahelyett, hogy olyan ételekkel tömjük magunkat stresszhelyzet idején, amelyek rontanak a helyzeten, inkább egészséges nassolni valót keressünk, ezek elfogyasztásával az agy hosszú távon orvosolhatja a mentális nyomást.

Felmérésünkből kiderült, hogy a Pulzus app-ot használók 30%-a valóban egészségtelenebb dolgokat fogyaszt idegességében. A válaszadók 60%-nak azonban nem változnak az étkezési szokásai.
Rád mi jellemző inkább stresszhelyzetben?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.