Parlagfüvet pusztító bogár – Pulzus közvéleménykutatás

A világon jelenleg is rengetegen foglalkoznak a parlagfű elleni biológiai védekezéssel. A parlagfű-olajosbogár lehet a megoldás.
A bogár már Magyarországon is megjelent, de még eléggé csekély számban. Jelenleg országunk egyik legfontosabb allergén növénye a parlagfű.
A parlagfű-olajosbogár – elődlegesen a lárvája – a parlagfüvet rágja, jól felismerhető kárt okozva a növény levelein. Ahol stabil populációja létezik a bogárnak, ott a parlagfű pollentermelése mintegy 30 százalékkal csökkent.

A rovar egyetlen ismert előfordulási helye Soroksár, ami viszonylag messze van a többi elterjedési területtől. Nem lehet eldönteni, hogy mindez egy egyszeri behurcolásnak az eredménye, vagy esetlegesen már szélesebb körben is elterjed a faj az országban.
Piackutató alkalmazásunkban most felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy számukra okozott-e problémát a parlagfű?

A válaszadók 50 százalékának nem, 19 százalékának igen, 15 százalékának inkább nem, jelent problémát a nüvény.

Neked gondot okoz a gyomnövény?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.