Élelmiszer pazarlás – Pulzus közvéleménykutatás

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszert dobunk ki. Ebből mintegy 400.000 tonna fogyasztóknál, a háztartásokban keletkezik, pedig egy kis odafigyeléssel ennek nagy része megelőzhető lenne.
Hogyan előzhetjük meg, hogy az ételpazarlást?

A legfontosabb a tudatosság. A megvásárolt ételek szinte fele bontatlanul kerül a kukába.
Érdemes Gondoljuk át, mit szeretnénk főzni, ugyanis többet vásárolnak és dobnak ki azok, akik nem terveznek.
Tartsunk rendet a hűtőben! A közeli lejáratú élelmiszereket, tegyük előrébb, és találjuk meg a módját, hogy felhasználjuk.
Készítsünk mindig bevásárló listát, így minden, ami szükséges bekerül a kosarunkba, és biztosak lehetünk benne, hogy felesleges dolgokat kevésbé vásárolunk.
Tartsuk magunkat a listára írt dolgokhoz, és ne befolyásoljanak az akciók, mert hiába olcsó egy termék, ha utána nem használjuk fel. Megromlik, és ki kell dobnunk.
Soha ne menjünk éhesen vásárolni, mert ilyenkor sokkal több mindent megkíván az ember, és hajlamos indokolatlanul sok élelmiszert megvásárolni.
A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy milyen gyakran dobnak ki élelmiszert, azért, mert az megromlott? A válaszadók 43%-a ritkábban, 30%-a legalább havi egyszer, míg 17%-a nyilatkozta azt, hogy legalább heti egyszer dob a szemétbe romlott élelmiszert.

Veled gyakran fordul veled elő, hogy valamit ki kell dobni, azért, mert megromlik?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.