Élelmiszer-vásárlási szokások – Pulzus közvéleménykutatás

Az, hogy milyen gyakran vásárolunk jelentősen befolyásolja lakóhelyünk – hisz ha 30-40 kilométert kell oda-vissza utazni a legközelebbi boltig, ahol megfelelő a választék és az árukészlet, nagy valószínűséggel nem fogsz naponta bevásárolni.

Bizony vásárlásaink során az is döntő tényező, hogy mivel járunk bevásárolni. Hiába vásárolnál több napra előre, ha egyszerűen nem bírod tömegközlekedéssel vagy gyalog hazavinni.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, társadalmi távolságtartás minden vonatkozásban, így az élelmiszer-vásárlási szokások terén is jelentős változást hozott. Annak ellenére, hogy a legtöbben a bolti vásárlást választják, a fogyasztók majdnem harmada online vásárol élelmiszert, akár nagyobb mennyiségben, illetve több hétre előre és a legtöbben úgy gondolják, miután megszűntek a rendelkezések megtartja ezt a szokást.

A Pulzus alkalmazásban most vásárlási szokásaitokra voltunk kíváncsiak.
A válaszadók 53%-a általában néhány napra előre vásárol, míg a megkérdezettek 31%-a legalább 1-2 hétre előre, 8% azonban csak egy napra előre.

Rád leginkább melyik élelmiszervásárlási szokás jellemző?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.