A dohánytermékek forgalmazásának betiltása– Pulzus közvéleménykutatás

El tudsz képzelni egy cigaretta nélküli világot? Az Egészségügyi Világszervezet szerint a dohányzás -beleértve a passzív dohányzást is – évente több mint 8 millió ember halálát okozza.

A világ legnagyobb dohánygyártó vállalata, a Philip Morris International azt javasolta a brit kormánynak, hogy 10 éven belül tiltsák be a hagyományos dohánytermékek forgalmazását Nagy-Britanniában.

A cég kijelentése elsőre fura, hiszen több népszerű cigimárka is náluk van, de annyira nem kell őket félteni: először is azért, mert a már Magyarországon is elérhető IQOS nevű termék is hozzájuk köthető, ami füstmentes technológiája segítségével elvileg úgy okoz dohányzásélményt, hogy jóval kevésbé alakulnak ki a dohányosokra jellemző betegségek.

A Pulzus app felhasználóit most arról kérdeztük, egyet értenek-e a dohánytermékek betiltásával?
A válaszadók 48%-a egyértelműen betiltaná, tehát egyetért, 10%-a ellenzi, 12%-a nem tudja eldönteni, míg 19% inkább a betiltaná.

Neked mi erről a véleményed?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.