Mennyi lenne a tisztességes magyar minimálbér? – Pulzus közvéleménykutatás

Mélyponton van a magyar minimálbér értéke. Egy éve még három országot előztünk meg, az EU-n belül: Romániát, Lettországot és Bulgáriát. Mára viszont még Romániában is többet keres egy minimálbéren foglalkoztatott dolgozó még nettóban is.

Az Eurostat friss adatai alapján a magyar minimálbér átszámítva 578,74 euró volt, ami a kötelezően fizetendő legkisebb bérrel rendelkező tagállamok sorában a második legalacsonyabb. Egyedül Bulgáriában dolgoznak a magyar összegnél kevesebbért 398,81 eurót kapnak.

Hiába emelkednek Magyarországon a bérek, a forint folyamatosan gyengülése, valamint a környező országok bérfelzárkóztatásai miatt a nemzetközi összehasonlításban még mindig kisebb összeget képvisel a magyar minimálbér. Ez kifejezetten hasznos lehet a kormány számára, hiszen a nemzetközi vállalatok számára vonzóbb Magyarországon befektetni, az egyre olcsóbb a magyar munkaerő miatt.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy vajon mennyinek kellene lennie a magyar minimálbérnek?

A válaszadók 28%-a szerint 900 euró feletti kereset lenne a tisztességes minimálbér hazánkban, míg 25% szerint 700 és 800 euró közötti fizetés volna megfelelő. 21% gondolja úgy, hogy 800 és 900 euró között lenne ideális a kereset.

Szerinted mennyi lenne a tisztességes magyar minimálbér?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.