Szükség van a légiutas-adóra? – Pulzus közvéleménykutatás

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata decemberben jelentette be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vonatkozó, légiutas-adójának a tervét. Az utazásonként ezerforintos légiutas-adót mint települési adót a reptérről induló és oda érkező vagy az ott átszálló utasok fizetnék, kivéve a 18 év alattiakat és a kerületi lakosokat.

A Fővárosi Kormányhivatal kezdeményezésére a Kúria a végleges döntésének meghozataláig, azonnali jogvédelem keretében megtiltotta a XVIII. kerületi önkormányzat által kivetett légiutas-adó alkalmazását.

A Pulzus applikációt használók körében megkérdeztük, hogy véleményük szerint szükség van-e légiutas-adóra?

A válaszadók 54%-a gondolja úgy, hogy nincs szükség légiutas-adóra, 30% nem foglalt állást a kérdésben, csupán 15% véli úgy hogy be kellene vezetni az adóformát.

Szerinted szükség van a légiutas-adóra?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.