Egyre több falut rombolnak le azért, hogy a falvak alatti lignitet kibányásszák. – Pulzus közvéleménykutatás

Egyszerre küzdünk az energiaválsággal és azzal, hogy a globális felmelegedés hatásait kivédjük és elkerüljük azt, hogy további visszafordíthatatlan folyamatok induljanak meg.

A japán fukusimai atomerőmű balesete után, Németország csökkenteni szerette volna az atomerőművei számát. A szükséges villanyáram termelésére a szénerőművek kapacitását tervezték növelni. Az ehhez szükséges szenet külszíni lignitbányából termelték ki. A lignitbányák bővítése miatt, a felettük elhelyezkedő falvakat ledózerolták. A műveletek ellen a környezetvédők is tiltakoztak, nem csak a falurombolás miatt, hanem azért is, mert a szénerőművek károsítják a környezetet.

A Pulzus felhasználókat arról kérdeztük, hogy rendben van-e szerintük ez az eljárás. 7 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy igen, mert mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb, egy ország villamosenergia szükségletének biztosítása, vagy néhány kis falu megléte. 85 százalékuk azt válaszolta, hogy a környezetszennyező energiatermelés biztosítása nem igazolhatja a falvak elpusztítását. A kérdezettek 8 százaléka nem nyilvánított véleményt ebben a témában.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.