Közmeghallgatás a közösség beleszólása nélkül? – Pulzus közvéleménykutatás

Közmeghallgatás a közösség beleszólása nélkül? - Pulzus közvéleménykutatás

A közmeghallgatás a helyi állampolgári részvétel egyik formája, hasonló egy lakossági fórumhoz. Lehetőséget ad arra, hogy a közösség tagjai a közügyekben személyesen és együttesen és szabadon kérdéseket tehessenek fel és azokra válaszokat is kapjanak a lakosságot érintő ügyekben, az arra illetékes személyektől. Egy új kormányrendelet szerint azonban már nem kell személyes részvétel a közmeghallgatáshoz. Ezt azok után hozták be, hogy nem is olyan rég az akkumulátorgyárról szóló közmeghallgatáson résztvevő helyi közösség kifütyülte és hazaárulónak nevezte a település főispánját és a megszólaló bizottsági tagokat.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük az alkalmazást használókat, hogy véleményük szerint nevezhető-e közmeghallgatásnak a közösség beleszólása nélkül fórum, amely érintettek személyes megjelenése nélkül is megtartható?
A válaszadók 84%-a szerint ez nem nevezhető közmeghallgatásnak.

Szerinted lehet még közmeghallgatásnak nevezni ezt a közösség beleszólása nélkül?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.