Alkotmányellenes megsérteni a munkavállalók munkabeszüntetéshez való jogát? – Pulzus közvéleménykutatás

Alkotmányellenes megsérteni a munkavállalók munkabeszüntetéshez való jogát? - Pulzus közvéleménykutatás

Elutasította az Alkotmánybíróság a pedagógusok panaszát a sztrájktörvénnyel kapcsolatban, és nem vizsgálja felül a törvényt. A sztrájktörvényt még a járványügyi helyzetre hivatkozva hozták be kormányrendeletként. Lényege, hogy a pedagógusoknak gyermekfelügyeletet kell adni minden sztrájkkal érintett iskolában, valamint az órák felét, érettségizőknek pedig az összes szakóráját kötelesek megtartani.
Ezzel ellehetetlenítették a pedagógusok sztrájkját.

A testület arra hivatkozott, hogy egyszer már vizsgálta a szabályozást, tehát „elbírált kérdésnek” minősül, rendben találta, ezért nem lehet új vizsgálatot indítani.
A Pulzus applikációt használó felhasználók körében arra kerestük a választ, hogy alkotmányellenes-e egy munkavállalók munkabeszüntetéshez való jogát megszüntetni?

A válaszadók 72%-a szerint igen, alkotmányellenes.

Szerinted alkotmányellenes megsérteni a munkavállalók munkabeszüntetéshez való jogát?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.