Kevesebb étel a kukába? – Pulzus közvéleménykutatás

Rettentő pazarlás! Az összes megtermelt élelmiszer 40%- a kukában landol.
Ez azt jelenti, hogy évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe, derül ki a WWF és a Tesco új jelentéséből. Az élelmiszerhulladék az üvegházhatású gázok közel egytizedét teszi ki, jelentős károkat okozva a glóbusznak.

Mivel az élelmiszertermeléshez rengeteg földet, vizet és energiát használunk fel, így az élelmiszerhulladék jelentős hatással van az éghajlatváltozásra.
A hulladék 58 százaléka a magas és közepes jövedelmű országokban keletkezik.
Igen, ezek után megdöbbenten kérdezhetjük, hogyan lehet még éhezés a Földön, de a probléma az elosztásban keresendő.

Hiszen, ha már elhasználjuk ezeket az erőforrásokat, akkor legalább ne okozzunk környezeti terhelést a keletkezett szemét mennyiségével, és ha pedig ilyen sokat termeltünk, legalább ne legyenek éhező emberek.

A Pulzus felhasználóit is megkérdeztük – fontosnak tartják-e az étel pazarlást, ügyelnek-e arra, hogy minél kevesebb kerüljön a szemétbe?

A válaszadók 84%-a ügyel arra hogy minimális ételt dobjon ki.
Számodra fontos, hogy minél kevesebb étel landoljon a kukában?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.