Károsítottak meg SMS-es átveréssel? – Pulzus közvéleménykutatás

Károsítottak meg SMS-es átveréssel? - Pulzus közvéleménykutatás

Sajnálatos módon számos módszer létezik, amellyel csalók megpróbálhatnak átverni embereket, ez történhet akár SMS-ek útján. A teljesség igénye nélkül most bemutatunk néhány példák melyek gyakori csalásra utalnak.
Sok esetben a felhasználó kap SMS-t, amelyben gratulálnak neki, hogy nyert egy jelentős összeget vagy díjat egy kétes eredetű nyereményjátékon. Az üzenet arra ösztönzi, hogy fizessen előre bizonyos összeget vagy ossza meg banki részleteit, hogy megkapja a nyereményt.
Akadnak olyan szituációk is amikor SMS-ben a csalók olyan banknak vagy pénzintézetnek adják ki magukat, amellyel bár az SMS-t kapó félnek nincs üzleti kapcsolata. Az üzenetben arra kérik, hogy adja meg banki adatait vagy jelentkezzen be egy hamis weboldalon a fiókjához. Ez lehetővé teszi a csalók számára, hogy hozzáférjenek a bankszámlájához és eltulajdonítsák a pénzét.
A legtöbb esetben az SMS-ben küldött adathalász üzenetek hamis linkeket vagy bejelentkezési oldalakat tartalmazhatnak. Az üzenetek arra ösztönzik azt a felet, aki az üzenetet, hogy kattintson a linkre vagy jelentkezzen be az online fiókjához, de valójában a csalók adatait akarják megszerezni. Így férnek hozzá illetéktelenek, mások a személyes vagy pénzügyi adataihoz.
Vannak azonban a csalásnak olyan formái is, amikor az SMS-ben kapott üzenetekben olyan ajánlatokat küldenek, amelyek túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek. Például olcsó vagy ingyenes termékeket vagy szolgáltatásokat ígérnek, de előre fizetés vagy személyes adatok megadása szükséges hozzá. A folyamat ugyanaz, az adatok megadása után, a csalók ismét ártatlan embereket vernek át.
Fontos megjegyezni, hogy a csalók állandóan fejlesztik módszereiket, ezért fontos, hogy mindig legyünk óvatosak, körültekintőek, és soha ne osszunk meg személyes vagy pénzügyi adatokat ismeretlenekkel.
A Pulzus Kutató alkalmazást használók körében arról kérdeztük a felhasználóka, hogy károsítottak-e már meg SMS-es átveréssel útján?
A válaszadók 83%-a nyilatkozott úgy, hogy nem károsították még meg SMS átverés útján.

Téged károsítottak már meg (anyagi, erkölcsi, stb., amit annak érzel) SMS-es átveréssel?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.