Hogyan próbálnak átverni a telefonos adathalászok? – Pulzus közvéleménykutatás

Megint próbálkoznak a banki adathalász csalók, pár hónapja ismét – sokakat hívtak fel magukat banki alkalmazottaknak vagy bankbiztonsági vezetőnek, kiadó személyek telefonon.

A banki alkalmazottak arról tájékoztatják az embert, hogy hackertámadás érte a bankszámlánkat vagy nagy összegű vásárlást kezdeményeztek a bankkártyánkkal, így próbálnak hozzájutni a szükséges adatokhoz.

A hiba elhárítása érdekében csupán három dolgot kérnek: bankkártya adatok megadása, egy program telepítése és a netbankba történő belépéshez szükséges adatok kiadása.

Ezekkel az adatokkal aztán a csalók bármennyi pénzt le tudnak venni a számlánkról.

Kutatásunkból kiderült, hogy a Pulzus felhasználóinak 53%-a többnyire biztonságban érzi banki adatait, 35%-a teljesen biztonságosnak gondolja, és 3% gondolja, csak úgy, hogy nincsenek jó kezekben.

Te biztonságban érzed a banki adataidat?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.