Hogyan fognak alakulni az albérleti árak 2023-ban? – Pulzus közvéleménykutatás

Egy kutatás szerint a fővárosban annyian laknak albérletben, mint az ország többi részén, összességében. Sokan, akik megtehetik, akár befektetésnek is lakást vásárolnak, amit aztán később kiadnak. Ha a lakás frekventált helyen van, esetleg olyan városban, ahol egyetemek is vannak, általában könnyű albérlőt találni. Sok egyetemista, de az első lakásuk megszerzéséért dolgozó párok is gyakran laknak albérletben.

Ahogy nőttek az ingatlan árak, ahogy egyre nehezebb lett kedvezményes hitelhez jutni, megint előtérbe került az albérleti piac, ahol a tavalyi évben 20 százalékos drágulást tapasztalhattunk.

A Pulzus felhasználókat arról kérdeztük, hogy mi a várakozásuk, hogyan fognak alakulni az albérleti árak 2023-ban. A válaszadók 20 százaléka jelentős mértékű, míg 26 százalékuk közepes mértékű, és 16 százalékuk kis mértékű emelkedésre számít. 17 százaléka a válaszadóknak az albérleti árak stagnálására tippel, míg 8 százalék kis mértékű, 2 százalék közepes mértékű, 1 százalék pedig jelentős mértékű csökkenést vár az árakat illetően. A kérdezettek 10 százaléka nem foglalt állást ebben a kérdésben.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.