Fizetnél azért, hogy a gyereked a kiszemelt oktatási intézményben tanulhasson? – Pulzus közvéleménykutatás

Az ország középiskolái között minden évben meghirdetik a hivatalos sorrendet. Néhány budapesti „elit” gimnázium ebben a sorrendben mindig nagyon előkelő helyet foglal el, és ennek megfelelően sokszoros a túljelentkezés ezekbe az iskolába. A diákoknak sok felkészülésbe, a szülőknek esetenként némi áldozatba kerül, hogy a gyerek olyan iskolába jusson, amely egyenes utat biztosíthat az egyetemre való bejutáshoz, esetleg egy külföldi egyetemen való továbbtanuláshoz.

Sajnos az oktatást sem kerüli el a korrupció. Felröppentek olyan hírek, mely szerint az egyik gimnázium kenőpénzt fogad el azért, hogy az írásbeli vizsgán gyengébben szereplő diákokat, bizonyos összeg fejében, felvegyék az oktatási intézménybe.

A Pulzus felhasználóinak azt a kényes kérdést tettük fel, hogy ők fizetnének-e azért, hogy a gyerekük a kiszemelt oktatási intézménybe jusson.

A válaszadók 13 százaléka erre igennel válaszolt, mondván, hogy ilyen világot élünk, a gyerek jövője az első, ezért fizetnének. 41 százalék azért nem fizetne, mert ha gyengébb lett a felvételi, akkor ez a későbbiekben is problémát okozhat. További 35 százalék azért nem fizetne, mert magát ezt az eljárást elfogadhatatlannak tartja. A kérdezettek 5 százaléka más ok miatt nem adna pénzt, és 6 százalékuk nem nyilatkozott ebben a témában.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.