Gazdasági szempontból érdemes volt megrendezni az atlétikai vb-t? – Pulzus közvéleménykutatás

Gazdasági szempontból érdemes volt megrendezni az atlétikai vb-t? - Pulzus közvéleménykutatás

Minden előzetes várakozást felülmúltak az augusztus 19. és 27. között Budapesten megrendezett atlétikai világbajnokság turisztikai eredményei – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. A kiemelkedő érdeklődés hatására a szálláshelyi bevételek 2022 azonos időszakához képest több mint a kétszeresükre nőttek. Az adatok alapján a verseny ideje alatt több mint 170 ezer vendég, majd 460 ezer vendégéjszakát töltött el a fővárosban. Kétségkívül a turizmus az atlétikai világbajnokság egyik legnagyobb nyertese. A vb-t megelőző héthez képest csaknem 15 százalékkal nőtt az átlagos szállodai szobaár a fővárosban. Ezáltal a világbajnokság idejére megduplázódtak a szálláshelyi bevételek az előző év azonos időszakához képest. Mindemellett kedvező hatásai olyan hazai ágazatokat is érintettek, mint a kereskedelem, a szállítás és a távközlés, emellett nyertesei lehettek a vendéglátósok és taxisok is. A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint gazdasági szempontból kedvező volt-e az atlétikai vb megrendezése? A válaszadók 37%-a szerint nem volt érdemes megrendezni, 26,5% gondolja úgy, hogy inkább érdemes volt megrendezni az atlétikai vb-t. Csupán 22,4% gondolja úgy, hogy egyértelműen kedvező volt a sport esemény rendezése.

Szerinted gazdasági szempontból érdemes volt megrendezni a vb-t?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.