Fizetett menstruációs szabadság? – Pulzus közvéleménykutatás

Fizetett menstruációs szabadság? - Pulzus közvéleménykutatás

A menstruációt máig tabuként kezelik. Ez egy szenzitív téma, amiről nem „illik” beszélni, pedig a legtöbb nő hétköznapjait, munkanapjait érinti. A munkáltatónak is foglalkoznia kell ezzel, hiszen kihathat a munka minőségére, a termelés hatékonyságára, de a munkahelyi légkört is befolyásolhatja

Az európai országok közül elsőként Spanyolországban megszavazták, hogy fizetett szabadságra mehessenek azok a nők, akik orvosi papírokkal tudják igazolni, hogy menstruációs fájdalmaik vannak. Zambiában, Japánban, Dél-Koreában és Indonéziában van erre lehetőségük a nőknek, nálunk két budapesti kerületben vezették be a menstruációs szabadságot.
Becslések szerint a fiatal nők 60-90 százaléka szenved menstruációs fájdalomtól világszerte.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint Magyarországon is be kellene vezetni országos szinten a menstruációs szabadságot?
A válaszadók 71%-a gondolja úgy, hogy országos szinten hazánkban is be kellene vezetni a nők menstruációs szabadnapjait.

Te mit gondolsz, szerinted is be kellene vezetni országos szinten a menstruációs szabadságot?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.