Az elektronikus megfigyelés alkotmányos jogokat sért? – Pulzus közvéleménykutatás

Az elektronikus megfigyelés alkotmányos jogokat sért? - Pulzus közvéleménykutatás

Az elektronikus megfigyelés alkotmányos jogokat sért? – Pulzus közvéleménykutatás

A Belügyminisztérium nemrég társadalmi egyeztetésre bocsátotta azt a jogszabálytervezetet, amely lehetővé tenné a tanárok tevékenységének megfigyelését technikai eszközök segítségével, sőt a számítógépükön található adatokhoz is hozzáférhetne a munkáltató.
Ezzel a technikai eszközzel lehetőség nyílna a tanárok ellenőrzésére, megfigyelhető volna, hogy éppen mivel foglalkoznak a tanárok, a magánéletüket azonban tiszteletben tartanák.

Sokan úgy vélik, hogy a jogszabálytervezet ötlete azért születhetett meg a kormány részéről, hogy retorziót tudjon alkalmazni a tanárokkal szemben, amennyiben úgy döntenek, hogy ismét csoportos tiltakozásba kezdenek. A Pedagógusok Szakszervezete szerint az elektronikus megfigyelés alkotmányos jogokat sért.

A Pulzus app felhasználóitól azt kérdeztük, hogy véleményük szerint az elektronikus megfigyelés sérthet-e alkotmányos jogokat?

A válaszadók 81%-a szerint azzal, ha a tanárok számítógépén technikai eszközök segítségével figyelnék meg tevékenységeiket, alkotmányos jogokat sértenének.
Szerinted az elektronikus megfigyelés alkotmányos jogokat sért?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.