Felismernéd a PTSD tüneteit? – Pulzus közvéleménykutatás

Életünk során előfordulhat, hogy családtagjaink, ismerőseink közül valakit, vagy akár minket olyan váratlan és súlyos megrázkódtatás ér, ami jóval túlhaladja a mindennapok élményeit, és képtelenség feldolgozni azt. A trauma ilyen esetben hosszan tartó, kellemetlen tüneteket válthat ki. Ez a betegség a poszttraumás stressz szindróma (PTSD), amely akár évekig kínozhatja áldozatát.

A problémának rengetek kiváltó oka lehet akár közvetlenül személyesen átélt testi és lelki szenvedés, baleset, erőszak, agresszió, terrorcselekmény, valamilyen tragédia látványa, egy hozzátartozó halála vagy olyan rossz hír, mint például egy súlyos betegség diagnózisának közlése.

Sokakat ember küzd vele, sőt nemegyszer a beteg nem is tudja, hogy panaszai erre vezethetők vissza.

Amerikában már vizsgálják a Covid-osztályok dolgozóinak poszttraumás stressz szindróma PTSD-re utaló tüneteit.
Életminőségünket csökkenti, valamint komolyan megbetegedhetünk, ha a minket ért lelki traumákat nem dolgozzunk fel.

A Pulzus app felhasználóit megkérdeztük, hogy vajon ők mit gondolnak – felismernék-e a poszttraumás stressz tüneteit saját magukon?
A válaszadók 37%-a nem tudja, hogy képes volna-e felismerni ezeket a tüneteket saját magán. 32% a felhasználóknak azonban egyértelműen azt válaszolta, hogy nem tudná azonosítani a tüneteket.

Te felismernéd magadon a PTSD (poszttraumás stressz zavar) tüneteit?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.