Te letakarod a kamerát a számítógépeden? – Pulzus közvéleménykutatás

A videóhívások, a szelfik, a vlogolás, valamint telefonjaink és számítógépjeink apró kamerái olyan könnyűvé teszik a kapcsolattartást, amennyire csak lehet. Viszont nem csak az emberi kapcsolatok profitálnak ebből a technológiából.

A szélhámosok is gyorsan felismerték, hogyan használhatják ki, hogy kémkedésre alkalmas eszközök kerültek asztalainkra és zsebeinkbe.
Kifejezetten ajánlott a webkamerák körültekintő használata, mivel minden csatlakoztatott eszköz potenciális célpontot jelenthet.

A kiberbiztonsággal foglalkozó szakértőink arra hívják fel a figyelmünket, hogy ezzel a technikával a támadók az áldozatok tudta nélkül be- és kikapcsolhatják a kameráikat, így kémkedve életük legbensőségesebb helyzetei után.

Applikációnkban most arról kérdeztünk benneteket, hogy letakarjátok-e a webkamerát okos eszközeiteken?
Kutatásunkban résztvevők 44%-a soha, míg 28% azt válaszolta, hogy mindig letakarja a kamráját amikor használaton kívül van.

Te letakarod a kamerát a számítógépeden?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.