Érdemes volna megszüntetni az árstopot? – Pulzus közvéleménykutatás

Soha nem látott inflációt mérnek Magyarországon idén. A kormány így a különböző árstop-intézkedésekkel igyekezett visszaszorítani a pénzromlás ütemét. Májusban hét alapvető élelmiszerre árstopot vezetett be a kormány, ezen termékek ára nem lehetett magasabb, mint amennyi tavaly (2021) október 15-én volt.

Nagy Márton, a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter úgy véli, hogy lassan eljön az idő az ársapkák kivezetésére. Az intézkedés jó volt, amíg átmenetinek tűnt a helyzet, de ha állandósul az infláció mértéke szükség lesz az árstop megszüntetésére, és mindenkinek piaci árat kell majd fizetnie. Véleménye szerint az intézkedések betöltötték a szerepüket, az energiaválság viszont még tart, és az árak is folyamatosan emelkednek.

Mindezek mellett a friss inflációs adatokból egyértelműen látható, hogyan alakult az árstopos termékek helyettesítőinek ára. Sajnos az élelmiszerárstop nem fékezte meg a helyettesítő termékek árának emelkedését.

Kutatásunkban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy megszüntetnék-e a hatósági árazást az érintett termékek esetében?

A válaszadók 43%-a szerint még nem jött el az ideje a hatósági árak kivezetésének.

Szerinted ideje lenne megszüntetni az árstopot?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!
A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.