Gondoltál már arra, hogy külföldön vállalj munkát? – Pulzus közvéleménykutatás

Ilyen sok magyar soha nem dolgozott még Ausztriában, mint idén. Történelmi csúcsnak számít, hogy jelenleg több mint 114 ezer magyar állampolgár vállal munkát a szomszédos országban.
A jelenleg kint dolgozó magyar munkavállalók közül 94 411 magyar állampolgár kint is élt.

A koronavírus-válságot követően, nagyjából egy éve visszatért a kint dolgozó magyarok száma a korábbian kirajzolódó tendenciákhoz. Az osztrák munkaerőpiac dinamikusan nő, közel 4 millió munkavállalóval, közülük 947 ezer külföldi, az adatok alapján minden negyedik ausztriai munkavállaló külföldi állampolgár.
Júliusban 980 fővel nőtt a kint dolgozók száma az előző hónaphoz képest. Ez volt a második legnagyobb növekedés az egyes országok között az eddigi évek során.

Kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a Pulzus applikációt használók elgondolkodtak-e már azon, hogy külföldön vállaljanak munkát?

A válaszadók 61%-a nem tervezi a külföldi munkavégzést. 33% azonban gondolkodott már rajta.

Te gondoltál már arra, hogy külföldön vállalsz munkát?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!
A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.