Egyetértesz azzal, hogy háborúban álló ország ne csatlakozhasson a NATO-hoz? – Pulzus közvéleménykutatás

Egyetértesz azzal, hogy háborúban álló ország ne csatlakozhasson a NATO-hoz? - Pulzus közvéleménykutatás

Szijjártó Péter leszögezte az esetleges ukrán NATO-tagsággal kapcsolatban: „világosan kell beszélnünk, egy háborúban álló ország csatlakozása nem kerülhet napirendre”.
A NATO alapszabályai alapján nem engedélyezett, hogy háborús konfliktusban álló ország része lehessen a szövetségnek. A 2014-ben kezdődött hibrid háború Oroszország és Ukrajna között eddig is komoly akadálya volt annak, hogy Ukrajna NATO-taggá váljon.

Ezen kívül egy ország abban az esetben lehet csak NATO-tag, ha a katonai szövetség minden tagja hivatalosan is jóváhagyja a csatlakozását. Korábban Svédország és Finnország NATO-tagsága azért csúszott, mert Magyarország és Törökország különféle politikai nézeteltérésekre hivatkozva megtagadta a két skandináv ország szövetségbe történő belépését.

A Pulzus app-ban, arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy egyetértenek-e Szijjártó Péter kijelentésével, mely szerint egy háborúban álló ország NATO csatlakozása nem kerülhet napirendre?
A válaszadók 47%-a egyetért azzal, hogy háborúban lévő ország ne csatlakozhasson a NATO-hoz.

Te egyetértesz ezzel a kijelentéssel?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.