A mesterséges intelligencia a civilizáció kipusztulásához vezethet? – Pulzus közvéleménykutatás

A mesterséges intelligencia a civilizáció kipusztulásához vezethet? - Pulzus közvéleménykutatás

Az AI angolul Artificial Intelligence vagyis a mesterséges intelligencia egy olyan tudományág, amelynek célja az intelligens viselkedés és gondolkodás létrehozása a számítógépek és más automatikus rendszerek számára. Ezek a rendszerek az alábbi emberi intelligenciával kapcsolatos tevékenységek közül jó néhányat használnak: tervezés, tanulás, problémamegoldás, érvelés, tudás kifejezése, észlelés, mozgás és manipuláció, illetve kisebb mértékben az érzelmi intelligenciát és a kreativitást is.

Az AI kutatók fele véli úgy, hogy legalább 10% esélye van annak, hogy a civilizáció kipusztul, mert az emberiség képtelen lesz irányítani a rohamléptekben fejlődő mesterséges intelligenciát.
Egyesek mesterséges intelligencia felfedezését, egyenesen a II. világháború idején történt nukleáris fegyverkezés területén tett felfedezéshez hasonlítják.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy szerintük a mesterséges intelligencia hatására kipusztulhat-e a civilizáció?
A válaszadók 32%-a kevésbé míg 34%-a inkább tart attól, hogy a mesterséges intelligencia kipusztíthatja a civilizációt.

Te mennyire tartasz ettől?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.