Új adó terheli a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat? – Pulzus közvéleménykutatás

Új adó terheli a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat? - Pulzus közvéleménykutatás

Új adó érkezik, már a megtakarítások után is fizethetünk. 2023. július 1-től a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat az eddigi 15 %-os személyi jövedelemadón túl 13 %-os szociális hozzájárulás is terheli bizonyos esetekben.
A megtakarításos életbiztosítási szerződésre befizetett díj úgynevezett befektetési részén a befektetési időtartam során hozam képződik.

Ez az a kamatjövedelem, amely után eddig 15 százalékos személyi jövedelemadót kellett fizetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé akkor, ha a lejárat 10 évnél rövidebb, vagy a biztosító kifizeti a befektetett összeget szerződés 10 éven belüli megszűnése (visszavásárlás) esetén.
Az új adókötelezettség szerint 13%-os szociális hozzájárulást is fizetni kell azokban az esetekben, amikor az személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség is fennáll. Vagyis összesen 28 százalék adó terheli majd a kamatjövedelmet.

A Pulzus kutatásában megkérdeztük felhasználóinkat, hogy egyetértenek-e a plusz 13 %-os szociális hozzájárulási adóval, mely mostantól pluszban terheli a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat?
A válaszadók 88%-a nem ért egyet az új adó bevezetésével.

Te egyetértesz az új megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat érintő adó bevezetésével?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.