Az infláció hatása a fogyasztási cikkekre – Pulzus közvéleménykutatás

Tovább emelkedett az infláció, a májusi 5,1 százalékos rekord után júniusban 5,3 százalékra kúszott fel a drágulás üteme.
Az elemzői várakozásokkal ellentétben nem, hogy csökkent volna, immár több éves rekordot is döntött júniusban az infláció mértéke.
Az infláció hatására a fogyasztási cikkek is drágultak a tavalyi árakhoz képest.

Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen, az élelmiszerárak júniusban 3,2 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly. Az étolaj ára 25,5, a margariné 8,2, a tojásé 7,8, a liszté 7,7 százalékkal emelkedett.

Kutatásunkban arról kérdeztük felhasználóinkat, – tartanak-e attól, hogy a forint értékvesztése miatt, kevesebb pénz jut az alapvető szükségleteiket kielégítő cikkek megvásárlára?
A felmérés alapján a válaszadók 57%-a igen tart attól, hogy egyre kevesebb pénzt jut alapvető élelmiszerekre, míg csupán 5% nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem fél ettől.

Te tartasz attól, hogy egyre kevesebb pénz jut alapvető cikkek megvásárlására?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.