A forint árfolyam változásai – Pulzus közvéleménykutatás

Idén áprilisban nálunk lett a legmagasabb a pénzromlás üteme az egész Európai Unióban. Az 5,2 százalékos éves alapú pénzromlási ütem hajszálnyira megelőzi a lengyeleknél kialakult 5,1 százalékos mértéket.
Így 2012 ősze óta ismét csúcson volt a forint inflációja, májusban 5,1 százalékos értéken. Az MNB tájékoztatása szerint monetáris eszközökkel készülnek gátat szabni a további inflációnak és emelni a forint erejét.

Elemzők szerint a csúcs utána az év hátralévő részében ereszkedni fog az infláció. Így az egész éves átlagos infláció talán nem sokkal, de 4 százalék felett lehet majd, továbbá jövőre valószínűleg visszatérhet a célsávba, 3 százalék közelébe.

Kíváncsiak voltunk, hogy a Pulzus app-ot használók figyelemmel követik-e a forint árfolyam változásait?
A válaszadók 35%-a alkalmanként, 30%-a rendszeresen, míg 20% csak nagyon ritkát követi nyomon a nemzeti valuta árfolyamalakulását.

Te figyelemmel követed az árfolyam változásokat?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.