A világ első műhús gyára megnyitott – Pulzus közvéleménykutatás

Az elmúlt két-három évben berobbant a műhúsforradalom az éttermekbe és a szupermarketekbe, ma pedig már hamburgert, steaket, pizzát vagy tacót is lehet kapni állati fehérjét nélkülöző, laborban előállított műhúsból.

Izraelben, Tel-Avivtól 20 kilométerre fekvő Rehovot városában épült meg a világ első műhús gyára. A Future Meat nevű cég állati sejteket használva, ehető húst gyárt.

Az állati sejteket bioreaktorokba helyezik, és ugyanolyan tápanyagokkal látják el, mint az élő állatokat, így a sejtek növekedni és sokasodni tudnak, amíg ehető húsformát nem öltenek.
A gyár naponta 500 kilogramm csirke-, sertés- és bárányműhús készítésére van kapacitás, de hamarosan a marhahúst pótló termékeket is bevezetik.
A műhús előállítása során 80%-kal kevesebb üvegházhatású gáz szabadul fel, és 96%-kal kevesebb vizet igényel, mint az állattenyésztés során megtermelt hús.
A Pulzus appot használók körében végzett kutatásunkban arra kerestük a választ, hogy fogyasztanának-e műhúst?
A válaszadók 45% hallani sem akar róla, 22% azonban szívesen megkóstolná, ugyanis kíváncsi milyen lehet.
Te ennél műhúst?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.