A tanárok polgári engedetlensége fegyelmi kérdésnek tekinthető? – Pulzus közvéleménykutatás

Pintér Sándor belügyminisztera hozzá tartozó közoktatás kapcsán kijelentette, hogy nem fogadja el a tanárok polgári engedetlenségét, melyet egyenesen fegyelmi kérdésnek tekint.

„A polgári engedetlenség Gandhitól származik, ahol egy teljes indiai nemzetnek az elnyomók elleni fegyvertelen lázadását próbálta valamilyen módon érvényre juttatni. Hasonló történt 1848–49 után… Ilyen súlyos helyzetben nem vagyunk.” A belügyminiszter kijelentette az „egyszemélyes polgári engedetlenség” sem értelmezhető, nem része a jogrendnek, így nem fogadható el. „Fegyelmi kérdésnek tekintem” – közölte.
Azt azonban elismerte, hogy a sztrájk ettől függetlenül legitim eszköz.

A Pulzus applikációt használók körében arra a kérdésre kerestük a választ, hogy vajon demokráciában elfogadható-e ilyen hozzáállás egy képviselőtől?

A válaszadók 56%-a szerint ez a megközelítés egyáltalán nem fogadható el, 5% ért egyet csupán a szemlélettel.

Szerinted ez elfogadható hozzáállás a nép lehetséges képviselőjétől egy demokráciában?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.