A mesterséges intelligencia már nem csak a jövő? – Pulzus közvéleménykutatás

A mesterséges intelligencia már nem csak a jövő? - Pulzus közvéleménykutatás

Egyre többet hallunk a mesterséges intelligenciáról, sokan a jövő meghatározó technológiájának mondják.

A mesterséges intelligencia a gépek emberhez hasonló képességeit jelenti, mint például az érvelés, a tanulás, a tervezés és a kreativitás.
A technika segítségével a gépek is képesek már érzékelni környezetüket, tudnak foglalkozni azzal, amit észlelnek, és ezáltal hatékonyan oldják meg a problémákat, a célok elérése érdekében tervezik meg lépéseiket. Nemcsak adatokat fogadnak (érzékelőkön, például kamerán keresztül), hanem fel is dolgozzák azokat és reagálhatnak rájuk.

Ez ma a digitális forradalom központi eleme. A mindennapi életünkben talán nem is gondolnánk, hogy milyen sok területen használják a mesterséges intelligenciát. Online vásárlás, okos otthonok, okosautók, gépi fordítás, internetes keresés, online hirdetések.
Minden a digitalizáció körül forog.
A témához kapcsolódóan, felmérésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon ki lenne korrektebb az alkalmazottjaival egy mesterséges intelligencia vagy egy emberi főnök?

Válaszadóink több mint fele, 57%-a gondolja úgy, hogy az emberi főnök megbízhatóbb, és korrektebb lehet mint mesterséges változata.

Szerinted is így van?

 

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.