Van biztonságos mennyisége az alkohol fogyasztásnak? – Pulzus közvéleménykutatás

Már nagyon kevés alkohol fogyasztása is ártalmas lehet.
Egy 195 országban végzett kutatás szerint nincs olyan alkoholmennyiség, ami biztonsággal fogyasztható, mivel már a napi egy egységnyi alkohol is növeli a betegségek kockázatát.

A legtöbbet ivó nők tízes toplistáját a tanulmány szerint Ukrajna vezeti napi négy egységet meghaladó mennyiséggel, Magyarország nem került az élmezőnybe, azonban a férfiak között a tizedik helyen állunk az összesítésben.

A kutatásból kiderül az is, hogy mégsem javasolnak teljes absztinenciát, ehelyett azt ajánlják, hogy senki ne igyon többet heti 14 egységnyi alkoholnál. Egy egységnek számít tíz gramm alkohol, (azaz 10 gramm alkohol, ami kb. 100 ml bor) tehát ez a mennyiség egy kis pohár borban, egy doboz sörben vagy egy kis adag röviditalban van.

Kutatásunkban a Pulzus applikációt használók alkohol fogyasztási szokásait mértük fel.
A válaszadók 39%-a ritkán iszik alkoholt, és általában akkor is keveset (pl.: havonta pár alkalommal 1-2 deci bor vagy 1-2 korsó sör). 30% azonban egyáltalán nem fogyaszt alkoholos italokat.

A te mennyi alkoholt szoktál fogyasztani?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!
A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.