Valódi vagy hamisítvány? – Pulzus közvéleménykutatás

Az EU által készített legfrissebb tanulmány szerint a fogyasztók még mindig nehezen különböztetik meg a valódi termékeket a hamisítványoktól.
A koronavírus járvány miatt jelentősen megnövekedett online vásárlás, valamint a digitális tartalmakhoz való hozzáférés.

A hamisítványok behozatala egyre nő, és minden ágazatra hatással van: a kozmetikumok és a játékok, a bor és más italok, az elektronikai termékek, a ruházati termékekre, de még a növényvédő szerek ágazatára is. A fogyasztókra nézve ezek súlyos egészségügyi és biztonsági kockázatot jelenthetnek, nem beszélve arról, hogy hatalmas gazdasági károkat okoznak a vállalkozásoknak és az államoknak, ami bevételcsökkenéshez, adókieséshez és munkanélküliséghez is vezet.

Nagyjából minden hetedik magyar megveszi a hamisítványt.

Felmérésünkben arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy vajon felismerik-e a hamis termékeket? A válaszadóink 36%-a úgy véli felismeri, 29%-a azonban nem ismeri fel a hamisítványokat.
Te felismered a hamisítványokat?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.