Te szoktál vért adni? – Pulzus közvéleménykutatás

Egy felnőtt embernek átlagosan 5 liter vére van, ebből kb. fél liter tartalék, amely szükség esetén mobilizálható. A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben.
Egyre több munkáltató és civil szervezet rendez véradási akciókat, az Országos Vérellátó Szervezet honlapján pedig jól lekövethetőek az ország különböző pontjaira tervezett véradóesemények.
A levett vérből háromféle vérkészítményt állítanak elő: vörösvérsejt-koncentrátumot, thrombocyta-koncentrátumot és friss fagyasztott plazmát.

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente nagyságrendileg 380 ezer egység levett vérre van szükség, ezt a mennyiséget közel 270 ezer önkéntes véradó biztosítja térítésmentesen. Ezeket a készítményeket akár három különböző beteg is megkaphatja. Innen ered a jól ismert szlogen: Adj vért és ments meg három életet! A Pulzus app felhasználóit most arról kérdeztük szoktak-e vért adni.
A válaszadók 41%-a nem szokott vért adni.

Te szoktál vért adni?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.